Заговоріть англійською разом з “Vanilla English”

Вона викладач з 15-річним досвідом, серед її клієнтів – топ-менеджери та власники великих компаній, її учні успішно здають іспити та вступають у кращі ВНЗ України та Європи, отримують роботу закордоном. Все це про засновницю мовної школи Vanilla English Ольгу Терещук. Вона впевнена, що запорука успішного вивчення англійської мови не лише у мотивації учня, а й правильному підборі викладача та школи.

Чи варто вірити оголошенням про вивчення англійської за місяць? Це можливо?

Залежить від того, що ми вкладаємо в поняття «вивчити». За місяць можливо  побудувати гарний «фундамент», особливо якщо займатися кожен день (хоча б 4-5 занять з викладачем на тиждень). За місяць можливо освоїти основні граматичні часи та теми. Це якщо вчитися з нуля. Можна підготуватися до поїздки в іншу країну чи до співбесіди. Але для поглибленого та неспішного вивчення потрібно 4-6 місяців.

Крім того мову треба постійно практикувати та вдосконалювати. Навіть викладач з високим рівнем втратить свої навики та забуде лексику, якщо не практикуватиме мову. Вивчення мови – це не тільки корисно для подорожей та заробляння грошей, а також гарний тренажер для нашої пам’яті, тож є цінним внеском у наше здоров’я. 

Які є сучасні методики вивчення іноземних мов?

Найпопулярніша – це комунікативна методика. Передові підручники сьогодення English File та New Total English базуються саме на цій методиці. Комунікативна методика ставить акцент на вдосконаленні навичок говоріння та сприйняття іноземної мови на слух.

Як обрати свою школу англійської серед тисяч тих, які працюють в містах України? На що звертати увагу ?

Перш за все я би радила проконсультуватися з власником школи, або конкретним викладачем, якого ви обираєте для себе. Саме поспілкуватися – “face to face” або поговорити телефоном. Це дозволить  зрозуміти чи імпонує вам людина у спілкуванні. Дуже важливо, щоб був контакт! Також слід звернути увагу скільки років школа вже працює. На яких вікових категоріях спеціалізується, які підручники використовує.

Ви часто розповідаєте, як відкрити свою мовну школу не маючи ні грошей, ні Інтернету? Звучить як фантастична казка…. Чи це все ж можливо?

Звичайно! Якщо ти любиш те, чим займаєшся, живеш і надихаєшся своєю роботою, то це все реально. Коли я починала, в мене навіть ноутбука чи комп’ютера не було, не те що інтернету. Тільки класний і цікавий підручник, кілька учнів і позичені 800 гривень на перший місяць оренди. І купа ентузіазму. Потім спрацювало «сарафанне радіо» мої учні почали радити мене друзям та знайомим, бо бачили результат нашої співпраці. З деякими своїми учнями, до речі, я спілкуюся і до сьогодні. 

Через кілька місяців у мене вже працювало 2 викладачі, а через півроку ми переїхали в кращий офіс на три кабінети. Ще через рік ми вже працювали у центрі міста в офісі на 7 кабінетів. 

Кому англійська потрібна найбільше, яким професіям?

В наш час англійська потрібна всім, хто має хоч якісь амбіції відносно подорожування та кращого заробітку. Професії, яким ніяк не обійтися без володіння англійською, це –  IT-сфера, керівники компаній, менеджери великих компаній, журналісти, маркетологи, веб-дизайнери. 

Корпоративна англійська – показник успішності компанії чи сучасна забаганка?

Корпоративна англійська зараз дуже популярна і дійсно є показником успішної компанії, яка піклується про своїх співробітників. В першу чергу – це величезний бонус для працівників. Адже до них приїздить викладач, вони не витрачають час на дорогу, та займаються іноді навіть в робочий час безкоштовно або за невелику плату, так як заняття оплачує компанія.

Плюс для компанії в тому, що за допомогою такого бонусу вони приваблюють кращих працівників та скорочують плинність кадрів. Моя порада керівникам компаній – все-таки робити заняття не повністю безкоштовними для працівників, а вираховувати з них невеликий відсоток (10-30%), або «штрафувати» за пропуски. Це додатково мотивуватиме їх навчатися, бо на жаль, люди не завжди цінують те, що безкоштовно.

Наша компанія працює на українському ринку послуг вже більше 10 років. За цей час нам вдалося вийти на високий рівень навчання іноземним мовам, що оцінили всі наші клієнти . У тому числі і великі компанії, такі як МТС, Фроніус Факел, Reckitt Benckiser , FM Logistic, Нокиан Шина, Асканія Рейсінг, Мир Весов, Packing Technologies, Рабен Україна, Укрспецтехніка ( TDC) та інші. Багаторічний досвід говорить про професійний, якісний і відповідальний підхід до роботи. Ми проводимо заняття як в офісі компанії (можливо і в нашому, звичайно), так і онлайн.  Велике значення має і те, що в нас налаштована система звітності, яка дозволяє вам відстежувати відвідування занять та прогрес ваших співробітників. Тож обираючи курси для своєї компанії звертайте увагу на її клієнтоорієнтованість та можливість надавати якісну звітність про проведені заняття, і звичайно поцікавтеся інформацією про викладачів.

Більшість людей вчить англійську роками, але досконало її досі не знаю. В чому проблема, на вашу думку?

В тому, що саме вчать, а не говорять нею. Ми ж не живемо в англомовному середовищі, тому мова швидко переходить в пасивну. Щоб підтримувати рівень та розвивати його, доводиться докласти деяких зусиль – ходити на заняття чи розмовні клуби, дивитися англомовні відео, читати, знайти з ким практикувати мову поза заняттями.

«Вчи англійську», – часто говорили мені батьки. Я то її звісно вчу і досі, але от бажання то тої мови вмерло разом із появою тієї батьківської фрази. Як не вбити бажання і мотивацію під час вивчення іноземної? Єдиний шкільний предмет, який мене батьки НЕ змушували вчити у школі – англійську! Можливо саме тому він давався мені найкраще. Бо це не було примусово, а йшло від душі. Після закінчення школи батьки підтримали моє прагнення вивчати мову й далі, знайшли найкращих репетиторів та допомогли обрати найкращий ВУЗ, за що я їм безмежно вдячна. Доречі, зі своєю викладачкою я спілкуюся й досі, вона мені наче «фея-хрещена», дуже поважаю її і ціную нашу дружбу.

VANILLA ENGLISH

Місто Бровари, вул. Гагаріна 16, Бізнес-центр «Ліза».

vanillaenglish.com.ua

097 786 77 85 

063 787 17 40